Pelyňkový olej – vlastnosti a použití

Esenciální olej Artemisia je toxický, jemný olej, který by se neměl používat v tradičních a konvenčních aromaterapeutických metodách. Doporučuje se používat pouze v případě, že máte dostatečné zkušenosti a předchozí konzultaci s aromaterapeutem. Olej má celou řadu užitečných vlastností, včetně jedinečného účinku na psycho-emocionální stavy. Doma se však pro léčebné a kosmetické účely nepoužívá, s výjimkou éteru pelyňku citronového, který má vysoké dráždivé vlastnosti, ale mnohem menší toxicitu.

  • Závod a oblasti výroby
  • Olejové značení a jeho odrůdy
  • Falšování
  • Způsob získávání a ukládání vlastností
  • Vnější vlastnosti a vlastnosti vůně
  • Kombinace s jinými oleji
  • Dopad na psycho-emocionální sféru
  • léčivé vlastnosti
  • Kosmetické vlastnosti
  • Použití v domácnosti
  • Vlastnosti aplikace a bezpečnostní opatření
  • Způsoby aplikace a dávkování

Závod a oblasti výroby

Pelyňkové oleje se extrahují z rostlin rodu pelyňků a konkrétní druh rostliny ovlivňuje vlastnosti a určuje speciální vlastnosti.

  • Hlavní je éter, extrahovaný z pelyněk – rozvětvená trvalka s vyřezávanými listy světle zelené barvy a drobnými květy, vysoká až jeden a půl metru.
  • esenciální olej z pelyněk stejně toxický jako ten obyčejný. Rostlina, ze které se získává, se vyznačuje bělavou barvou stonku a světle stříbrným odstínem listů.
  • Získává se nejměkčí a nejbezpečnější pelyňkový olej pelyňkový citron – mnohem nižší (až 80 cm) polokeř s namodralými listy a latovitým květenstvím, ve kterém všechny nadzemní části mají neuvěřitelně sladkou ovocnou vůni.
  • Nechybí ani olej z divoce rostoucího pelyňku taurského (artemisia taurica). Vyžaduje stejně pečlivé zacházení jako éter pelyňku.

Pelyněk se komerčně pěstuje po celém světě. Výjimkou je pelyněk citronový, jeho areál rozšíření byl donedávna omezený. Pro aromaterapii se pelyněk hořký a obyčejný pěstuje u nás, v jižní Evropě, USA a severní Africe. Francouzské, maďarské, německé, indické, japonské, marocké a čínské oleje jsou kvalitní. Pelyněk citronový pochází z Turkmenistánu a pěstuje se především v Moldavsku a Rusku.

Olejové značení a jeho odrůdy

Mezi esenciálními oleji z pelyňku na trhu, pokud jde o jejich vlastnosti a užitečné vlastnosti, jsou nejcennější:

  • Pelyněk obecný. Může být označen jako „olej z pelyňku“ s latinským názvem artemisia vulgaris.
  • Pelyněk. Indikováno označením artemisia absinthium.
  • Pelyněk citronový (jiný oficiální název je pelyněk balkánský). latinské označení – artemisia balchanorum. Někdy jej výrobci nahrazují pelyňkem Badkhyzským, ale nelze jej považovat za úplný analog, protože je podobný citronu pouze ve vůni.

Pro účely aromaterapie se používá hlavně pelyněk citronový, ale mnoho výrobců používá další metody čištění k extrakci thujonu z jiných odrůd esterů pelyňku a tím k odstranění toxicity. Takové oleje lze používat i doma, ale stále s velkou opatrností, protože samotná metoda čištění může ovlivnit kvalitu produktu.

Falšování

Tento éter je tak zvláštní a vzácný, že jej prakticky nelze falšovat chemickými analogy: prostě nemá smysl falšovat již toxický olej. Případy distribuce nekvalitních produktů jsou obvykle spojeny s nedostatky samotných surovin (použití nežádoucích částí rostliny v pelyňku, neekologická pěstitelská plocha, sběr v nevhodnou dobu), ale i se změnou technologie výroby. .

Při nákupu esterů rafinovaných thujonem je třeba věnovat zvláštní pozornost: zkontrolujte všechny informace o oleji a způsobu jeho rafinace, ujistěte se, že výrobce neskrývá důležité vlastnosti a prostudujte si doporučené způsoby použití.

Je lepší kupovat pelyňkové oleje od důvěryhodných výrobců a distributorů.

Způsob získávání a ukládání vlastností

Pelyňkové oleje se bez výjimky extrahují z nadzemních částí rostliny. U pelyňku je použití výhonků nežádoucí: éter by měl být získáván pouze z květů a listů. V citronu by měly být použity suroviny shromážděné během květu.

READ
Muchomůrka štětinatá - popis, kde roste jedovatost houby

Výtěžnost ropy je nízká, zvláště pokud suroviny nebyly sbírány v optimálním čase (maximální hodnoty jsou 0,2 % hmotnosti surovin).

Standardní metoda parní destilace se používá k extrakci esterů z pelyňku, pelyňku, pelyňku citronového a dalších rostlinných druhů. Jiné způsoby získávání, včetně lisování nebo extrakce rozpouštědly, nejsou povoleny.

Lemon pelyněk je zastoupen nejen esenciálním olejem, ale také konkrétním a absolutním, které jsou vzácné a vyžadují předběžné ředění.

Jedná se o vysoce toxický olej, jeho toxicita je spojena s velmi vysokým obsahem thujonu. Pelyňkový olej obsahuje až 70 % této látky, zatímco v citronovém oleji dominuje citral (až 45 %). Marocké a indické estery jsou považovány za nejtoxičtější a měly by být používány s extrémní opatrností i ve směsích parfémů.

Vnější vlastnosti a vlastnosti vůně

Pelyňkový olej by měl být absolutně průhledný a bezbarvý, s možným lehkým nažloutlým nádechem. Zbytek druhů se od něj navenek neliší, kromě toho, že pelyněk citronový má často výraznější světle žlutou, bledou barvu. Všechny pelyňkové oleje jsou tekuté, lehké, velmi tekuté.

Hořké, intenzivní aroma samotného pelyňku je nejvýraznější u esteru pelyňku. Silná, plná, s překvapivě snadno rozpoznatelným svěžím hořkým základem a jemnými kořenitými podtóny zaujme na první pohled a nejúplněji přenese vůni této léčivé rostliny při sušení.

Artemisia vulgaris si také zachovává charakteristické rysy vůně, je však mnohem jemnější a klidnější. Nejprve se zachytí tóny cedru a kafru, poté je vystřídá hořkosladký, dvojitý a velmi vytrvalý základ suché trávy.

Artemisia má citrónovou vůni a vůbec neprozrazuje svou příbuznost s léčivými bylinami: světlé, těkavé, bonbónové tóny maskují citronovo-bylinný základ. Spodní tóny jsou ovocné, sladké, odstíny vůně charakteristické pro pelyněk téměř k nepoznání.

Protože vůně těchto esterů je velmi silná, je důležité otestovat olej na aroma. Aroma pelyňku dokáže okouzlit a způsobit trvalé odmítnutí.. Hodnocení její příjemnosti pro vás osobně je vhodné provádět i tehdy, když máte rádi vůni této bylinky v suché formě.

Kombinace s jinými oleji

Pelyněk je jasná dominanta, schopná potlačit a přerušit i intenzivní esenciální oleje. Silné, úžasně perzistentní a dlouhotrvající aroma tohoto oleje vyžaduje pečlivý výběr partnerů.

Borovice, levandule, dubový mech, rozmarýn, cedr, šalvěj a pačuli jsou nejlepšími společníky pelyňku.

Pelyněk po vyčištění od thujonu se používá ve směsích s levandulí, dubovým mechem, hyacintem, neroli, jasmínem.

Jasmín a neroli, stejně jako levandule, jsou považovány za ideální partnerské oleje k pelyňku citronovému.

Dopad na psycho-emocionální sféru

Pelyňkový olej je považován za jeden z nejúčinnějších, pokud jde o jeho účinek na emoční stavy. To vyžaduje vyvážené, pečlivé použití v minimálních dávkách, protože může způsobit poruchy vědomí a ztrátu koncentrace.

Není náhodou, že vůně pelyňku byla od nepaměti považována za magickou, zahánějící protivenství a zlo. Vytváří pocit jistoty a spolehlivosti, ale jeho sedativní-tlumivý účinek je klamný a svou silou může vyvolat zpětnou reakci. to jedna z nejlepších vůní pro ponoření se do sebe, vytvářející iluzi odpoutanosti od světa, pohodlí a stability, ale spíše je to nástroj na „dýchání“, který maskuje, ale neřeší problémy. Je velmi dobrá při zvládání stresu a negativních emocí. Dokonce i lehký závoj vůně pelyňku dělá atmosféru pohodlnější, pocit domova – jasnější.

READ
Modrá prsa - popis, kde roste, jedovatost houby

Hořký i obyčejný pelyněk při prvním nadechnutí vyvolávají stejné příjemné, jasné emoce, jako když otevíráte rakev se suchými léčivými bylinami: zdá se, že slibují, že všechny negativní věci z vašeho života brzy zmizí, připraví vás na uzdravení a příjemné emoce. Je to uklidňující, maskující zážitek a zároveň léčivé aroma.

Pelyněk je skutečně ženský éter. Olej pomáhá zmírnit hysterii a premenstruační poruchy, přináší sebevědomí a sebevědomí. Právě u žen se obvykle projevuje meditativní a uklidňující účinek inhalace pelyňku, který dokáže „ubrat“ od každodenních problémů.

Zcela jiné vlastnosti má pelyněk citronový. Zvyšuje účinnost, umožňuje rychle zvýšit aktivitu, je uznávanou optimistickou vůní, která odstraňuje únavu, stimuluje a snižuje účinky stresových faktorů. Předpokládá se, že tento olej během několika minut zmírňuje pocit nejen morální, ale také fyzické a duševní únavy.

léčivé vlastnosti

Artemisia vulgaris. Je to léčivý, diaforetický, antispasmodický, tonikum a stimulant. Olej je schopen nastolit menstruační cyklus, má antimykotický a antimikrobiální účinek. Jeho terapeutické nadání je ale nemožné využít doma: éter nelze použít ani vnitřně, ani zevně. Jeho vlastnosti se částečně projeví při vdechování vůně oleje, ale většinou jde pouze o uvolnění křečí a zvýšení koncentrace a pozornosti.

Pelyněk Tento éterický olej má schopnost stimulovat menstruaci, snižovat teplotu a přispívá ke komplexní léčbě poruch jater a žlučníku. Používá se při onemocněních žaludku, jako tonizující, změkčující a hojivá složka. Ale může být použit pouze v průmyslovém měřítku, ale ne doma.

Pelyňkový citron. Vyznačuje se imunomodulačními, celkovými tonizujícími, antispasmodickými, expektoračními, deodoračními a protizánětlivými vlastnostmi. Olej zlepšuje vlastnosti vzduchu, dezinfikuje jej. Působí příznivě na činnost kardiovaskulárního systému, snižuje krevní tlak a zlepšuje dynamiku rekonvalescence při závažných srdečních chorobách. Je také účinný při léčbě onemocnění dýchacích cest, včetně bronchitidy, astmatu a tuberkulózy. Jedná se o vynikající profylaktikum v období nachlazení a virových onemocnění.

Kosmetické vlastnosti

V dermatologii se aktivně využívá schopnost éteru pelyňku omlazovat a tonizovat pokožku, hojit rány, eliminovat bradavice a papilomy, bojovat proti lupům a regulovat obsah tuku v epidermis. Ale v domácí kosmetice a péči o pleť se pro tyto účely použít nedá, pokud se nebavíme o oleji čištěném z thujonu.

Navzdory výrazným léčivým vlastnostem se pelyněk citronový nepoužívá v kosmetologii, pouze ve vzácných případech je zaveden jako omlazující a tonizující doplněk, který může také regulovat rovnováhu tuků. Vlastnosti antiseptika se dokonale projeví při použití oleje ke zlepšení šamponů.

Použití v domácnosti

Na rozdíl od kosmetických a lékařských oborů je pelyňkový olej ideální pro domácí použití. to jeden z nejsilnějších insekticidů, používá se k hubení hmyzu, k dezinfekci povrchů a jejich sterilizaci.

Artemisia vulgaris může být použita k vytvoření parfémů, vůní, osobních vůní, které nejsou určeny k přímé aplikaci na pokožku. Vůně oleje je tak dominantní, že snadno potlačí i přetrvávající kořenité oleje, takže éter je do kompozice zaveden v minimálním množství. Pelyněk je vhodnější pro mužské aromatické kompozice.

Pelyněk se komerčně používá k ochucení alkoholických i nealkoholických nápojů.

Citronový ester Artemisia se používá při výrobě kolínských vod a parfémů a také v potravinářském průmyslu k aromatizaci výrobků. Je to také vynikající domácí insekticid.

Vlastnosti aplikace a bezpečnostní opatření

Pelyňkové oleje jsou jedním z nejnebezpečnějších esterů a vyžadují pečlivý a vyvážený přístup. Protože pelyňkový a pelyňkový olej jsou extrémně toxické, neměly by se nanášet na kůži ani užívat vnitřně. Jediné možné způsoby jejich použití zahrnují inhalaci aroma, ale u pelyňku je toto použití také omezené. Může způsobit úzkost, nevolnost, neovladatelné strachy a úzkosti, těžké poruchy spánku, proto se užívá velmi opatrně.

READ
Co dělat, když se voda dostane do ucha a nevytéká

Artemisia citronový ester může při vnější aplikaci způsobit podráždění pokožky.

Žádný z pelyňkových olejů by se neměl používat déle než 2 týdny bez přerušení.

Olej nelze používat po celou dobu těhotenství, a to ani do osobních aromapřívěšků, do parfémových kompozic nebo do aromalampy. Pelyněk má embryotoxický účinek (negativní vliv na vývoj embrya) a může způsobit potrat.

Způsoby aplikace a dávkování

Dávkování všech pelyňkových olejů by mělo být minimální. Konkrétní způsoby aplikace se u jednotlivých druhů liší.

Pelyněk se používá pouze pro účely psychoterapie a pouze pro krátká sezení „kontaktu“ s vůní. Jedinou přijatelnou metodou jsou studené inhalace netrvající déle než 5 minut s počátečními 2-3 minutami.

Éter pelyňku se používá:

  • v množství 1-3 kapky pro ochucení vody při vytírání podlah a dezinfekci (účinný způsob, jak se zbavit blech, štěnic a jiného hmyzu, který se usadil v bytě nebo domě, ale vyžaduje opatrnost, pokud máte domácí mazlíčky);
  • v aroma lampách v množství 1-2 kapky;
  • do parfémových směsí a vonných kompozic, které nezahrnují kontakt s pokožkou, přidávání oleje po 1 kapce, dokud není dosaženo požadovaného výsledku.

U pelyňku citronového je povoleno více způsobů použití, používá se olej:

  • při aromatizaci místností metodou aromalampy v množství 1 až 3 kapky;
  • v masážních směsích – 2-5 kapek na 30 ml základního oleje;
  • v aroma koupelích s použitím 1-2 kapek oleje na proceduru;
  • v aplikacích a obkladech s použitím ne více než 6 kapek na obvaz;
  • pro obohacení kosmetiky se speciálním efektem – ne více než 2 kapky na 10 ml báze;
  • u zvlhčovačů vzduchu vytírání a dezinfekce v množství nejvýše 4 kapky na místnost;
  • v aromatických směsích (z 1 kapky oleje).

Oleje rafinované thujonem lze použít ve stejných dávkách a způsobech jako olej z pelyňku lékařského.

Esenciální olej z pelyňku je jedním z nejnebezpečnějších, zákeřných a vyžaduje speciální znalosti aplikace. Vysoká toxicita neumožňuje použití esenciálního oleje z pelyňku doma bez osobní konzultace s odborníkem. Existuje však odrůda, která není nebezpečná a je schopna přinést znatelné výhody doma. Co potřebujete vědět o tomto oleji a jeho použití, se dočtete v tomto článku.

ehfirnoe-olej-polyni

Obsah:

popis

Pelyněk v řečtině zní jako „Artemisis“, v překladu zdraví nebo zdravý. První zmínky pocházejí z 12. století. Rostlina má několik druhů, z každého se vyrábějí estery. Ale o tom více níže. Za starých časů se z něj vyráběly tinktury a odvary, sušené na zimu. Používali pelyněk z parazitů, uvnitř používali odvary a tinktury. Sušená tráva byla položena z domácího hmyzu. Během epidemií byly prostory fumigovány. Na dveře pověsili koště ze suché trávy jako talisman.

Zajímavostí je, že některé slavné nápoje se vyrábějí na bázi pelyňkové tinktury – vermutu a absinthu. A příbuzná rostlina nese mluvící jméno estragon.

Typy a výroba

Pelyňkový esenciální olej se vyrábí parní destilací výhradně z listů a květů rostliny. Vypadá jako čirá kapalina nebo s lehce nažloutlým nádechem. Existuje několik odrůd.

  • Éter pelyňku – značení artemisia vulgaris je považován za hlavní. Tento druh rostlin je běžnější než ostatní. Má vysoký stupeň toxicity a nedoporučuje se používat bez rady odborníka.
  • Taurid – artemisia taurica. Další jméno je Krymské. Je považován za divoký, má stejný stupeň toxicity jako obyčejný.
  • Gorkij – Artemisia absinthium. Další odrůda obyčejného s vysokou toxicitou.
  • citron – artemisia balchanorum. Jiné jméno je Balkhanskaya. Nejméně nebezpečné a lze je používat doma.
READ
Výhody a poškození oleje z černého kmínu. Způsoby aplikace

Silice z pelyňku, tauridu a hořčiny jsou vysoce toxické díky vysokému obsahu thujonu. Někteří výrobci provádějí dodatečné čištění éteru, které je napsáno na obalu. To vám umožní snížit toxicitu a používat doma. Ale přesto, opatrně a v minimálním dávkování, míchání s bází. Existují další odrůdy pelyňku, méně obvyklé, ze kterých se také vyrábějí estery.

Vyskytuje se na území Ruska, USA, Evropy, severní Afriky, Číny. Odrůda citronu se objevila v Turkmenistánu a úspěšně se pěstuje v jižních oblastech Ruska a v Moldavsku. Pro aromaterapii doma se doporučuje pouze esenciální olej z pelyňku citronového. Surovinou pro něj jsou květy a listy rostliny, sbírané v době květu.

Pelyňkový esenciální olej má rostlinnou vůni, hořkou, léčivou s bylinnými, balzamikovými a kafrovými tóny. Vůně různých odrůd se liší, ale ne moc. Nejsvětlejší bude vůně citronu, nejkyselejší a nejsilnější – hořká.

Vlastnosti esenciálního oleje Artemisia

V mnoha kulturách světa byl pelyněk považován za čistič od různých patogenů a parazitů. Moderní vědci vědecky studovali vlastnosti esenciálního oleje a dospěli k závěru, že má následující.

Existuje také vysoký stupeň toxicity. Vyhýbá se mu hmyz, houby, bakterie, mikroby. Dostatek páry znamená získat všechny výše uvedené vlastnosti. Použití uvnitř i venku v čisté formě je zakázáno!

Aromaterapie a vliv na psycho-emocionální sféru

Esenciální olej z pelyňku má sedativní vlastnosti. Zmírňuje únavu, apatii, nervozitu, odstraňuje deprese, odstraňuje negativitu a přizpůsobuje se pozitivnímu vnímání reality. Dodává sílu, pomáhá přežít těžké chvíle v životě a najít motivaci a energii žít dál.

Má normalizační účinek na všechny tělesné systémy. Vědci plně nerozumí mechanismům jeho působení, takže se věří, že vše se děje snížením hladiny stresu.

Naplnění energií, pozitivní náladou a léčivým účinkem dává vdechování aroma. Do aromalampy stačí pouhé 2-3 kapky. A 1-2 – do koupele nezapomeňte před přidáním do vody nejprve smíchat se solí nebo pěnou do koupele. Jinak se prostě vypaří. Charakteristickým rysem je minimální dávkování. Doporučuje se začít používat pouze jednou kapkou.

Kombinace

Ester pelyňku je poměrně bohatý a kyselý. Často se ředí jinými estery s lehčí aromatickou texturou. vejít se

Při absenci dovedností při sestavování parfémových kompozic se nedoporučuje míchat více než 3 vůně.

Magické vlastnosti pelyňkového esenciálního oleje

Vůně pelyňku byla vždy považována za očistnou. Trsy suché trávy byly zapáleny, aby vykouřily prostory a vyhnaly nemoci, škůdce a zlé bytosti. Éter pelyňku citronového čistí všechny plány, obnovuje tenké skořápky a zmírňuje negativní emoce. Chrání před zlým okem, poškozením a závistí. Pomáhá dostat se do harmonie a uklidnit se.

Při stresu, únavě a ztrátě síly dodá esenciální olej z pelyňku citrónového energii a probudí žízeň po životě. Éterové páry dezinfikují vzduch, což je důležité zejména při nachlazení a chřipce. Předpokládá se, že normalizuje krevní tlak a srdeční frekvenci, hormonální hladiny u žen.

Toxicita

Čistý esenciální olej z pelyňku, hořkého a Tauridu má vysoký obsah thujonu – až 70 %. Výrobci z něj často čistí éter, teprve po takovém čištění lze éter používat doma. Nezapomeňte si přečíst informace v pokynech, abyste se vyhnuli negativním důsledkům.

READ
Výhody a poškození zimolezu pro zdraví těla

Kategoricky se nedoporučuje vyrábět sami, kvůli možné vysoké toxicitě a nemožnosti měřit ji doma.

Bezpečnostní opatření a kontraindikace

Nelze použít uvnitř! Je povoleno aplikovat externě pouze tehdy, pokud pokyny obsahují dávkování a pokyny k tomu. Přísně se nedoporučuje inhalovat vůni z láhve na blízko. Před použitím nezapomeňte provést test citlivosti popsaný v návodu.

Indikace

  • Pro dezinfekci
  • Aromatizace vzduchu
  • Proti hmyzu

Kontraindikace:

  • Těhotenství
  • Věk dětí do 3 let
  • Individuální nesnášenlivost
  • bronchiální astma
  • Křeče a epilepsie
  • Alergické reakce

Je přísně zakázáno nasávat vzduch dovnitř!

Příznaky předávkování

  • головокружение
  • nevolnost
  • bolesti hlavy
  • křeče
  • halucinace
  • průjem
  • migréna
  • zarudnutí
  • svědění
  • otoky

Pokud k tomu dojde, vyhledejte lékařskou pomoc.

Aplikace esenciálního oleje Artemisia

Doma se pelyňkový esenciální olej používá hlavně k dezinfekci, hubení hmyzu a aromatizaci. Vůně je dost specifická, proto se pelyněk doporučuje spíše na očistu a hubení škůdců.

  • Pelyňkový esenciální olej na blechy se stříká v poměru k vodě nebo se přidává do vody při mytí podlah (3-5 kapek na kbelík).
  • Esenciální olej z pelyňku ze štěnic se aplikuje na jejich stanoviště. Například na rozích postele a matrace a na podlaze kolem. Na místa jejich migrace je možné položit vatové tampony s několika kapkami.
  • Od švábů – nastříkejte 1-2 kapky na místa, kde byli spatřeni.
  • Aromatizace skříněk je možná – do rohů dejte vatové tampony s pár kapkami oleje a při zvětrání obnovte.

Pelyňkový olej obsahuje těkavé látky velmi nepříjemné pro hmyz, před kterým utíká. Lze kombinovat s ethery čajovník, rozmarýn, levandule, citron a další s repelentním účinkem.

Recenze esenciálního oleje z pelyňku

  • Vůně je ostrá a hořká, pro amatéra. Výhody rostlin při jejich použití v kosmetologii a medicíně nebyly dlouho pro nikoho tajemstvím. Ale i v každodenním životě a ekonomice se někdy používají lidové prostředky. Někdy to může vypadat docela nečekaně, ale faktem je, že pořád může být pohodlnější odstranit hmyz z bytu třeba pelyňkem než jedovatými spreji. Sušený pelyněk se dá koupit v lékárně a uvařit, ale já jsem si kdysi raději koupil svou oblíbenou variantu – esenciální olej. Přečtěte si více na Otzovik: https://otzovik.com/review_6426689.html
  • Samotná vůně pelyňku je velmi dobře rozpoznatelná, nelze ji zaměnit s žádnou jinou. Dokonce je svým způsobem milý. Vůně tohoto esenciálního oleje mi ale k pelyňku nijak nesedí. Je ostrá, silná a dotěrná, rozhodně bylinná, ale s obvyklým pelyňkem nemá nic společného. Po nějaké době používání je v místnosti tak silný zápach, že mě začíná bolet hlava, celkově by mi bylo nepříjemné používat ho ke kosmetickým účelům. https://irecommend.ru/content/aromat-na-polyn-ne-pokhozh

Složení esenciálního oleje z pelyňku

Složení se liší v závislosti na konkrétním druhu rostliny.

  • Thuillon
  • Tuyl alkohol
  • Cineol
  • tricyklen
  • Pinens
  • Kafr
  • Absintin
  • kamfen
  • Sabinen

A další souvislosti.

Jak vyrobit esenciální olej z pelyňku?

Doma v žádném případě. Protože je navíc podroben čisticím metodám po parní destilaci, které jsou doma nemožné. Výsledný olej bude toxický a zdraví nebezpečný.

Nyní víte, k čemu se používá esenciální olej z pelyňku, udržujte si zdraví, čistotu a krásu pomocí přírodních prostředků!

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: