Lotosový olej – vlastnosti a použití

lotosový olej.jpg

Mezi obyvateli východu, stejně jako mezi odborníky na aromaterapii, existuje takový názor: lotosový olej má pozitivní účinek, protože může dát tělu sílu a energii. Kromě toho se používá v kosmetických, relaxačních a lékařských praktikách; posledně jmenovaný může být užitečný pro lidi trpící chronickými bronchiálními onemocněními.

Z jeho okvětních lístků se získává olej. Od odrůdy k odrůdě se její vlastnosti v podstatě nemění, ale použití oleje z různých květin se mírně liší. Důležité je pouze to, že sběr oleje by měl být prováděn těsně před východem slunce, protože v této době jsou květiny obzvláště voňavé. Poškozením rostliny můžete přijít o léčivý účinek oleje. Květina jako celek je velmi, velmi užitečná: jaké jsou kořeny, jaká jsou semena, jaké jsou listy a okvětní lístky. Promluvme si o tom trochu podrobněji.

Obsah

Základní pohledy

Červený lotos – symbol moderní Indie – je proslulý úžasným množstvím různých vitamínů a látek, které prospívají tělu. Kromě účinku omlazení květ podporuje metabolické procesy, normalizuje činnost jater a slinivky břišní.

Modrý lotos – roste v jižních zemích; Od starověku je běžnou součástí výroby parfémů, stejně jako různých druhů rituálních akcí. K tomu všemu je květ schopen působit psychotropně, i když ve východní medicíně se stále přidává do suchého červeného vína a čajů.

Jaké je použití oleje?

V dávných dobách byl pro obyvatele Indie posvátný, neboť pomáhal člověku rozkvést jako květina, projasňoval mysl a otevíral srdce lásky. Používaly se také k léčbě křečí, různých druhů bolestí, průjmů a obnovení činnosti srdce. V dnešní době se stále používá pro různé účely, a to:

  1. Při onemocnění průdušek, jako je astma, neboť pomáhá čistit a otevírat plíce.
  2. Pokud jste nedávno prodělali stres, silný šok, depresi nebo trpíte syndromem chronické únavy. Aromaterapeutické sezení (například v koupelně) s touto složkou pomůže obnovit klid a sílu, zvýší tón, účinnost a také vás inspiruje účinností. Lotosový olej dodává energii, dává pocit živosti a návalu síly; to jsou jen některé z důvodů, proč se používá při masáži.
  3. Pomáhá zmírnit svalové křeče a bolesti.
  4. Olej, který je schopen zvýšit libido, je považován za silné afrodiziakum.
  5. Je široce používán jako obecný posilující prostředek, antiseptikum, hemostatikum a diuretikum.
  6. Zklidňuje svědění, podráždění.
  7. Lotosový olej lze použít k odstranění celulitidy.
READ
Urbech - přínosy a poškození zdraví těla

Lotosový olej je cennou složkou, která, jak jste si mohli všimnout, slouží k prevenci a léčbě mnoha problémů, jak fyzických a kosmetických, tak i psychických. Zvažte také použití tohoto produktu v domácí kosmetologii.

Kosmetologie a lotosový olej

Lotosový olej je široce používán v kosmetologii díky svým jedinečným vlastnostem, jako jsou:

  1. Osvěžuje a zjemňuje pokožku, řeší problémy se suchostí a stárnutím.
  2. U mastné pleti je to vyživování a hydratace pleti, její čištění a také zlepšení struktury.

Navíc lotosový olej může poskytnout mnoho dalších pozitivních účinků, díky čemuž je velmi cennou složkou v domácnosti.

Olej je použitelný na jakýkoli typ pleti, protože jeho účinek lze obecně označit za komplexní. Za hlavní působení je považováno zlepšení tkáňového metabolismu tam, kde se aplikuje. Podporuje výživu, ochranu epidermis a omlazení pokožky. To vše dohromady dělá z lotosového oleje opravdu úžasný nástroj, nepostradatelného pomocníka každé krásy.

Za zmínku stojí struktura produktu – jemná, lehká a tenká. Olej se jednoduše aplikuje na pokožku a rychle se vstřebává, nezanechává stopy mastnoty; zároveň je důležité ho před použitím něčím naředit: vhodnější je jiný olej, ale vhodná je i voda. To je způsobeno skutečností, že může způsobit alergie.

Olej se aktivně používá v masážní terapii, masáž obličeje je zvláště užitečná při jeho použití: v tomto případě bude účinek delší a přijde rychleji. Výborným způsobem použití bude také přidání do masek, krémů a sér: posílení účinku vašich oblíbených směsí bude velmi patrné.

Posílení nehtů je další možností použití takové užitečné komponenty. Smíchaný s jinými oleji (například broskvový) je užitečné vetřít do nehtového základu, do kůžičky. Pomáhá také při posilování vlasů.

Kontraindikace

Nesmí jej používat těhotné ženy, kojící matky a neměl by být používán u dětí. Vyhněte se kontaktu se sliznicemi.

Voňavý lotosový olej pro domácí péči

Jedním z nejoblíbenějších kosmetických produktů pro orientální krásky je lotosový esenciální olej. Tento magický prostředek má neuvěřitelné vlastnosti proti stárnutí. V mnoha náboženstvích se tato květina stala symbolem čistoty a cudnosti, světla a lásky. Samotná rostlina je velmi jemná a křehká, její pěstování vyžaduje hodně práce. Tato velká květina s příjemnou mírnou vůní je bohatá na účinné látky jako jsou flavonoidy a alkaloidy. První z nich jsou přírodní antioxidanty a mají také antimikrobiální účinek, druhé přispívají k regulaci metabolických procesů.

READ
Tvaroh - výhody a poškození zdraví těla

Léčivé a kosmetické vlastnosti lotosu jsou známy již velmi dlouho a prospěšná je celá květina: stonky, kořeny, okvětní lístky. Není možné nevyužít tohoto daru přírody, proto vás zveme, abyste se seznámili s některými vlastnostmi a metodami použití extraktu z této rostliny.

Různá použití léčivého lotosu

Olej z této krásné květiny je nejstarší látkou extrahovanou z okvětních lístků egyptské rostliny. Používá se jako relaxant, jako masážní olej ke zmírnění napětí. Tekutina má příjemnou květinovou vůni a světle nažloutlou barvu.

  1. V aromaterapii se lotosový olej používá k probuzení vědomí, zvýšení vitality, zmírnění stresu a úzkosti. Magické aroma čistí myšlenky od negativity a povznáší ducha, dává radost a svěžest, stimuluje intuici. V esoterice se éter používá jako afrodiziakum, k harmonizaci sexuality a také k odstranění zlého oka.
  2. Lotosový olej je široce používán v kosmetologii díky svému magickému účinku na smíšenou a mastnou pleť. Dokonale čistí, hydratuje a osvěžuje, zlepšuje elasticitu, vyhlazuje a má matný efekt. Tonizuje a zpomaluje proces stárnutí blednoucí tkáně, vyhlazuje jemné vrásky a činí pleť hladkou a svěží.
  3. Vlastnosti oleje závisí na druhu rostliny. Modrý lotos čistí mysl od negativních myšlenek. Sníh má velmi těkavé aroma, které má zvláštní emocionální dopad – vytváří pocit radosti.

Lotosový olej našel uplatnění v lékařství, zklidňuje podráždění, odstraňuje svědění a záněty. Ale nezapomeňte, že při aplikaci je třeba éter zředit v malém množství základního oleje.

Účinek lotosového oleje na pokožku a vlasy

lotos v přírodě

Lotosový olej má velké výhody pro vlasy. Zabraňuje vypadávání vlasů, posiluje folikuly, odstraňuje lupy a podráždění pokožky hlavy. Struktura vlasů je vyhlazená, lokny získávají hustotu a lesk, usnadňuje rozčesávání a styling.

  1. Olej se dobře vstřebává, nezanechává mastný lesk a neucpává póry. Pro svou lehkou texturu je vhodný pro všechny typy pleti, zejména však pro tu citlivou.
  2. Éter lze použít i na tenkou a jemnou pokožku kolem očí, stačí přidat kapku do obkladu víček nebo odličovacího mléka. S pomocí lotosu majitelé mastné a kombinované pokožky normalizují metabolické procesy ve všech vrstvách epidermis. Díky tomu bude pokožka hladká, póry zúžené a barva rovnoměrná a matná.
  3. Pro zvýraznění vůně a kosmetického výsledku je nutné olej smíchat se základem, například extraktem ze santalového dřeva. Na masáž – olivovým nebo lněným olejem. Do koupele lze přidat čistý éter, stačí 5-6 kapek.
READ
Jak zlepšit koncentraci: 8 způsobů

Lotosový olej je skvělý způsob, jak obohatit produkty péče o pleť zakoupené v obchodě, a lze jej použít i na jemná oční víčka. K tomu stačí přidat 2-3 kapky do porce smetany, mléka nebo pleťové vody. Stejně tak můžete vylepšit jakékoliv další kosmetické produkty: vlasové balzámy a šampony, tělová mléka, sprchové gely. Pro aromaterapii je potřeba do lampy přidat pár kapek oleje, naplní místnost nevtíravou atraktivní vůní.

Pravidla pro použití lotosového extraktu

Dokonce i na první pohled nejnebezpečnější rostlina nebo ovoce mohou způsobit ne nejpříjemnější reakce. Samozřejmě nezapomeňte, že lotosový olej je nutné testovat na ohybu lokte nebo zápěstí. Pokud se po několika hodinách v místě aplikace neobjeví zarudnutí a podráždění, můžete produkt bezpečně používat.

  1. I když však nejste alergičtí, nenanášejte si na pokožku čistý olej. Určitě ho nařeďte bází, krémem nebo vodou, jinak v lepším případě pokožku vysušíte, v horším si vysloužíte chemické spálení. Pamatujte: výhoda se skrývá v umírněnosti a opatrnosti.!
  2. Také se lotosový olej nedoporučuje těhotným ženám: kvůli vůni, i když není ostrá, se vám může točit hlava.
  3. Za zmínku samozřejmě stojí nejvýraznější pravidlo – pravidelnost. Lék, který jste si vybrali, bude mít nejlepší účinek, pokud jej budete používat pravidelně: pokud ne každý den, pak 2-3krát týdně po dobu jednoho měsíce.

Luxusní olej pokožku jemně ošetřuje, dělá ji jemnou, krásnou a zdravou. Vůně tohoto extraktu vás nenechá lhostejnými: naopak způsobí pouze ty nejjasnější a nejpozitivnější emoce. Proč to nezažít na vlastní kůži? Na závěr vás zveme ke shlédnutí videa, jehož autor bude mluvit o své péči o obličej a podělit se o své dojmy z používání lotosového extraktu.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: