Mořák velký – popis, stanoviště, zajímavosti

Merganserkachna, všude rozšířený a známý každému evropskému lovci. Na foto slučovač často vypadá rozcuchaně. Je to proto, že pták je vynikající potápěč, velmi rád se potápí a potápí se téměř neustále, do hloubky 2 až 4 metry, bez ohledu na to, zda mořské ryby zrovna potřebuje, nebo ne.

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-1

Mezi zvláštnosti těchto kachen patří zobák – dlouhý, světlý, válcovitý, mírně zakřivený ke konci a posetý ostrými zuby podél vnitřních okrajů, které pomáhají ptákům při rybolovu.

Mají také protáhlé oválné tělo, v průměru až 57-59 cm dlouhé a protáhlý krk. Rozpětí křídel těchto kachen může dosáhnout 70-88 cm a jejich hmotnost se pohybuje od 1200 do 2480 gramů, což z ptáků učinilo jeden z nejoblíbenějších loveckých předmětů.

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-3

Co se týče barvy opeření, samice jsou stejně jako ostatní ptáci menší a bledší, jsou šedé s nepříliš nápadnými hnědými skvrnami. Draci jsou ale jiní, chlubí se nazelenalým nádechem peří na hlavě, černým hřebenem, bílými pruhy na křídlech a hnědočerným odstínem peří na zádech a u některých druhů mají také bílé hrdlo a strumu.

Je těžké si nevšimnout takových ptáků, dokonce i neustále se potápějících, na hladině vody. žít mořské kachny, hlavně ve sladkovodních jezerech, kde se jich vyrábí většina fotografie, ale také se nebrání usadit se v řece s malým proudem a někteří se klidně usadí v mořských zátokách, pokud nemají silné vlny.

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-5

S tímto ptákem se můžete setkat v každém koutě planety, na jakékoli polokouli a podnebí, navíc v některých zemích, například v Japonsku, lov pobřežních zakázáno od konce 19. století a samotní ptáci jsou pod ochranou dlouho předtím, než se jejich malý počet celosvětově rozpoznal.

Povaha a životní styl kachny mořské

Merganserpták stěhovavé, hnízdiště těchto kachen pokrývají všechny lesní oblasti s řekami a jezery ve středním pruhu. Počínaje západní Evropou a konče Himalájemi a Dálným východem, ale zimují podél břehů Atlantiku, Tichého oceánu, v jižní Číně, na pobřeží Středozemního moře, všude tam, kde je teplo a kde jsou ryby.

Na jaře přilétají ptáci jako jedni z prvních, doslova okamžitě, jakmile se vytvoří polyny, tedy od konce března do začátku června. Pokud jde o povahu ptáků, jsou to seriózní, rodinné kachny, docela schopné odrazit nepříliš velkého predátora, který se rozhodne pochutnat si na jejich vejcích nebo malých kuřátkách. Podzimní odjezd na zimování začíná pozdě spolu se zamrzáním vody, tedy koncem října nebo listopadu.

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-10

Krmivo pro kachny mořské

Merganser – kachna se výhradně živí zvířaty, živí se tím, co si pro sebe získá na rybaření. Základem výživy těchto ptáků jsou ryby a snadno se vyrovnají s rybami o délce 17-20 cm.

Kachny také nikdy nezanedbávají měkkýše, korýše a dokonce i hmyz. Během migrace těchto ptáků, během zastávek, lze často pozorovat jejich společný rybolov.

Podívaná je to docela působivá – hejno sjednocené z různých škol do několika stovek kachen plave jako křižující letka jedním směrem a najednou se všichni ptáci ponoří ve stejnou dobu. A v tu dobu na obloze krouží racci, jakoby vzdušná podpora a rychle chytají z hladiny ryby, které kachny vyplašily.

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-6

Druhy kachny merganser

S klasifikací těchto kachen na konci 20. století nastaly určité potíže a dva druhy – kořistní a americký chocholatý, byly přiřazeny do jiných čeledí. Ze sedmi odrůd mořských mořčáků tedy zůstalo pouze pět, z nichž jedna, oaklandská, nebyla spatřena od roku 1902 a je považována za oficiálně vyhynulou. V souladu s tím existují pouze čtyři odrůdy obchodníci, které jsou součástí Červená kniha.

READ
Sýkora chocholatá - popis, lokalita, zajímavosti

Jedná se o největšího zástupce těchto kachen, podobně jako malá husa. Draci jsou velmi pestře zbarveni a mají sněhově bílá ňadra a ocasní peří. Území hnízdění pokrývá celý střední pruh, jak na východní, tak na západní polokouli, ptáci zimují v jižních zeměpisných šířkách, ale v některých oblastech střední Asie, v jezerech dolních toků himálajských hor a v kalifornských jezerech, velká potápěči žijí usedlí, nikam nelétají.

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-7

Na obrázku je velký mořčák

Jedná se o nejstarší a nejkrásnější druh z celé kachní rodiny. Polovina jeho těla je jako vzor ozdobné krajky nebo šupin. Právě kvůli této vlastnosti vzhledu dostala kachna své jméno.

Tyto půvabné krásky žijí výhradně na východě, hnízdění probíhá na Dálném východě v Rusku a severovýchodních oblastech Číny, v severním Japonsku a na zimu odlétají do teplých vod jihovýchodní Asie.

Nejrychleji ubývající a chráněná ze všech populací mořského mořského. Pokles počtu těchto ptáků je způsoben znečištěním vodních ploch, odlesňováním, které narušuje ekosystém a dalšími lidskými aktivitami.

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-8

Na fotografii je kachna šupinatá

Nebo – střední morčák. Nejběžnější a nejznámější druh těchto kachen. Pták je opravdu průměrný, jeho váha je asi jeden a půl kilogramu a délka se pohybuje v rozmezí 48-58 cm, ale tyto kachny mají více zubů – 18-20, na rozdíl od mořského mořského, který má pouze 12-16 zuby. To je způsobeno tím, že zobák průměrného mořského mořského je delší.

Na hnízdění těchto ptáků lze nalézt všude, od tundry po lesostep, na obou polokoulích. Na zimu odlétají do teplých vod na severu subtropických oblastí, ale na pobřežích vod západní Evropy včetně Velké Británie žijí celoročně, usazeni.

Když umělci středověku a pozdějšího období, například 19. století, zobrazovali výjevy z lovu kachen, byly to lovecké výjevy pro povalovce. Dnes je nemožné tyto ptáky lovit.

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-9

Mořák s dlouhým nosem s kuřaty

Velmi málo a vzácné druhy. Žije výhradně na západní polokouli, s touhou a trpělivostí lze tyto kachny vidět ve vodách Paraguaye, Brazílie a Argentiny.

Pokud ornitologové vědí, je nepravděpodobné, že celková populace překročí 300–350 ptáků, přičemž 250 z nich je kroužkovaných a 200 trvale žije ve velké přírodní rezervaci Sierra da Canastra v Brazílii. Kontrola počtu a života těchto kachen probíhá nepřetržitě od roku 2013.

Nejmenší ze všech merganserů – váha ptáčka je od 550 do 700 gramů, délka odpovídá váze. Kromě velikosti se tento druh vyznačuje láskou k chůzi po souši, tyto kachny žijí v párech a nejraději zakládají hnízda v prostorných dutinách vysokých stromů. Živí se však stejně jako jejich příbuzní, výhradně tím, co si pro sebe dostanou při rybaření.

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-11

Na obrázku je brazilský mořský pták

Reprodukce a předpokládaná délka života morčáka kachního

Mergansers, kachny jsou rodina, pár se vyvíjí po dosažení puberty. Přichází kolem 1,5-2,5 roku a na celý život. K reprodukci jejich vlastního druhu, samozřejmě rozpadlého.

Staví si hnízda – ve velmi vysoké trávě, v dutinách stromů, ve štěrbinách nebo v předmětech poházených lidmi, například v nedokončené zarostlé kůlně na lodi nebo zrezivělém pozůstatku auta. Hnízdo je vždy pokryto prachovým peřím a nachází se ne více než kilometr od nádrže.

Kachny snášejí 6 až 18 vajec a inkubují je 30 až 40 dní. Dělají to pouze samice, kačeri v této době žijí odděleně a zpravidla na toto období připadá jejich intenzivní línání.

READ
Beauceron - popis plemene a charakteru psa

mořský-kachna-pták-životní styl-a-habitat-kachny-merganser-13

Na fotce moří hnízdo na stromě

Mláďata se líhnou již pubertální, v hnízdě stráví 2 až 3 dny, poté jdou se samicí k vodě a zahajují první plavání v životě, při kterém se snaží potápět. K samostatnému lovu kachňat dochází, když jsou 10-12 dní staré.

Od chvíle, kdy kachňata opustí hnízdo do prvního letu, to trvá 55 až 65 dní, někdy i déle. U usedlého ptactva se navíc toto období prodlužuje a pohybuje se od 70 do 80 dnů, zatímco u stěhovavých ptáků je někdy zkráceno na 50 dnů. Za příznivých podmínek žijí mergansové 12-15 let a pokud jde o sedavé ptáky, jejich věk může dosáhnout 16-17 let.

Merganser – jedinečný a velmi krásný výtvor přírody. Tyto kachny vodního ptactva mají neobvyklou, jasnou barvu, zajímavé zvyky.

Jsou rozděleny do několika typů, z nichž každý je jedinečný svým vlastním způsobem. Většina druhů mořčáků je dnes ohrožená, takže úkolem lidí je chránit je a pomáhat s obnovou populace.

Rozdělovací oblast

Jak plemeno vypadá, foto:

Merganser

Holarktický druh, areál rozšíření – pás leso-tundry a severních boreálních lesů západní a východní polokoule.

V Eurasii žije hlavně na východ od severního Dánska a Skandinávie, ale malé populace byly zaznamenány v Alpách, Velké Británii a na Islandu.

Na severu se vyskytuje až po hranici dřevin: na poloostrově Kola a evropské části Ruska do 67° s.š. sh., na Yamalu až do 69 ° N. sh., na Yenisei na 68 ° s. š. sh., v povodí Vilyui do 66 ° s. š. sh., v povodí Lena do 64 ° s. š. sh., na východ do Kolymského pohoří k 64. rovnoběžce, do severních oblastí Čukotky.

Kachní plemeno Big Merganser

Biotopy velkých mořčáků

Na americkém kontinentu se rozmnožuje od západu na východ na sever od jižní Aljašky po Quebec a Newfoundland.

Ve Starém světě na jihu hnízdí v severním Dánsku, středních oblastech Polska a Běloruska, v oblasti Pskov, v údolí řeky Mologa, v horních částech povodí řek Belaya, Ufa a Ik, na západní Sibiři až po 55 ° N. sh., na východ k jezeru Zaisan, Altaj, severní oblasti Mongolska, jižní část Amurské pánve, severovýchodní Čína a jižní cíp pohoří Sikhote-Alin.

V Severní Americe na jih až po severní Mexiko na západním pobřeží a severovýchodní státy USA na východě.

Migrace

Merganser

Stěhovavé nebo částečně stěhovavé druhy. V zimě se severní populace stěhují do mírných zeměpisných šířek: například ptáci hnízdící ve Skandinávii a na subpolárním severozápadě Ruska se většinou stěhují do oblastí poblíž pobřeží Baltského nebo Severního moře, ale v menším počtu také do vodních ploch středního a Jižní Evropa.

Malé koncentrace zimujících ptáků byly zaznamenány v pobřežních oblastech Černého a Kaspického moře a také ve Střední Asii – podle odborníků tito ptáci s největší pravděpodobností hnízdí v Rusku východně od Pečory. Na Dálném východě se zimoviště nachází v Japonsku, Koreji a pobřežních oblastech Číny.

Počet stěhovavých ptáků rok od roku kolísá: je zřejmé, že v mírných zimách značná část z nich zůstává na hnízdištích nebo migruje na kratší vzdálenosti. Podzimní odjezd začíná až s příchodem mrazů, kdy vodu pokryje tenká vrstva ledu. Jižněji položené populace také inklinují k sedavému způsobu pohybu, vertikální migrace nebo migrace na krátké vzdálenosti.

Stanoviště

Merganser

V období hnízdění obývá sladkovodní nádrže se zalesněnými břehy: malá nezarostlá jezírka s otevřenými toky, nádrže, rychle tekoucí řeky v horních tocích, kde se většinou zdržuje blízko pobřeží ve stínu stromů.

READ
Jak se projevuje vzteklina u koček?

Ke vzletu potřebuje pták poměrně velkou vzdálenost na vodě – z tohoto důvodu se často vyhýbá velmi malým vodním plochám, které plně splňují všechny ostatní podmínky stanoviště.

Na rozdíl od mořčáka dlouhonosého, velký preferuje vyvýšenější části krajiny, zejména podhůří a nižší patro hor. Zimuje na velkých nezamrzlých jezerech a lagunách s brakickou vodou, občas v ústích řek a na mořských pobřežích. V únoru až březnu 2012 byli mořští mořští pozorováni zimující na Dněpru u Kyjeva.

Popis plemene

Merganser

Merganser (lat. Mergus merganser) – velká kachna s úzkým podlouhlým zobákem, obvykle spojená s tichými řekami a jezery severní tajgy.

Jedná se o největší a nejběžnější mořčáky, svou velikostí předčí kachnu divokou.

Na rozdíl od posledně jmenovaného a většiny ostatních druhů z čeledi kachen se neživí rostlinnou potravou, ale rybami – o tom svědčí ostré zuby na háčkovitém zobáku, jimiž ptáci drží kluzkou kořist.

Zpravidla se drží v párech nebo malých skupinách, ale někdy na zimovištích tvoří velká hejna, skládající se z několika tisíc jedinců. Ve většině oblastí jde o vzácný nebo velmi vzácný pták, avšak celková populace zůstává stabilní a ochráncům životního prostředí to nedělá starosti.

Mořák velký má velké tělo. Horizontálně protáhlé tělo dosahuje délky 58 – 65 cm.

Merganser

Charakteristické rysy druhu:

  • nadýchaná křídla. V otevřeném stavu je jejich velikost přibližně 90 cm.U velkých jedinců dosahuje indikátor 1 m. Ve složeném stavu těsně přiléhají k tělu a opakují jeho tvar;
  • řídící ocas. Tato část těla je malá, ale rozprostřená za letu, aby řídila proces;
  • Dlouhý krk. Podle kachních standardů je krk mořčáka natažen poměrně silně. Je silně stavěná, v klidu mírně klenutá;
  • neobvyklý zobák. Tenký, ostrý, červený, hrot vypadá dolů;
  • vysoké tlapy. Tenké stabilní nohy, 3 prsty s membránami mezi nimi. Malované oranžově-červeně;
  • hlava s hřebenem. Samice mají dlouhou srst. U samců chybí. Samotná hlava má průměrnou velikost úměrnou tělu;
  • oči s duhovkou. Velká černá zornice u různých jedinců je orámována hnědým, červeným, šedým nebo černým lemem. Oči draků jsou vždy světlejší.

Barva

Větší goslingři mají dobře vyvinuté vnější sexuální rozdíly. Kachna a kačer se výrazně liší barvou peří.

Merganer větší (Mergus merganser)

Drake mění barvu pro různá roční období. Na jaře jsou odstíny co nejjasnější, aby přilákaly „dámy“. Během letního línání se barvy rozjasňují a stávají se co nejvíce podobné barvě kachen.

Peří na povrchu hřbetu se vyznačuje hustou černou. Křídla jsou černobílá. Ocas a břicho jsou tlumeně šedé. Na hrudi, na bázi krku a v oblasti strumy jsou bílá místa s načervenalým nebo načervenalým flekem.

Horní část krku a hlavy jsou tmavé s výrazným zeleným kovovým leskem. Na dolních končetinách může být malá šedá skvrna a někdy je na špičce zobáku černá tečka.

Samice mořského mořského

Kachny velkého mořského mají bledší peří. Světle šedé odstíny převládají po celém povrchu těla včetně boků a ocasu. Hnědorezavou barvou vyniká pouze hlava a krk. Na dně hrudní kosti, hrdla, na žaludku, křídlech jsou vybělené mezery.

Ducks Greater Merganser jsou plachí, ale ne skandální. Boje samců jsou pozorovány pouze v období páření nebo v případě nebezpečí. Obě pohlaví jsou upovídaná a rádi si povídají. Samice znějí praskavě, poněkud skřehotavě. Drakeové mají zastřený hlas, trhavý pláč, podobný slabikám „ba-a-bab“. Jednotlivci jsou mobilní, výborní potápěči. Jsou ochotni se nechat ochočit.

READ
Tygří had - popis, kde žije, vlastnosti

Produktivita

Kachna chová velký mořčák

Mořák velký rychle přibírá na váze. Jedinci dosahují vrcholu tloušťky koncem podzimu. Procento tuku u takových kachen je vysoké. Maso díky nutričním vlastnostem nemá příliš příjemnou vůni a chuť. Hmotnost jatečně upraveného těla se pohybuje od 900 g do 2,2 kg.

Kachna produkuje 8-13 vajec na snůšku. Doma může být opotřebení poněkud zvýšeno kvůli neustálému jídlu. Vejce jsou krémově bílá a velká. Líhnutí a přežití – až 100 %.

Reprodukce

Samec a samice vodníka

Plemeno pohlavně dospívá asi ve 2 letech. Tyto kachny se vyznačují výběrem partnera na dlouhou dobu. Ve volné přírodě se samice a samec seznamují ještě před příjezdem na hnízdění.

Předvádějí se před sebou, natahují krky, kačeri vydávají žalostné zvuky. Páry nebo malé rodiny jednoho „manžela“ a několika „manželek“ již začínají hnízdit.

Kachny si staví hnízda. Zároveň kačeri hlídají své dámy a procházejí se poblíž.

Místo pro budoucí úkryt matky slepice může být následující:

  • trhlina ve skále;
  • dutý strom;
  • hustý keř;
  • na zemi mezi hustými houštinami trávy;
  • opuštěné budovy.

Vyhledávání se zpravidla provádí v okruhu 1 km od nádrže. Matky slepice se snaží vyzvednout místa výše. Klesají, když nelze najít vhodný prostor. Mořáci větší patří k druhu divokých kachen, které ochotně chodí do připravených hnízd.

Schránky, schránky v místech svého bydliště vnímají s jistotou. Hlavním materiálem pro stavbu a zakrytí hnízda je dolů z hrudní kosti samice. Kachny samy to táhnou a zhutňují své obydlí.

Kachní plemeno Big Merganser

Velký morčák v hnízdě

Slepičí matka sedí na vejcích 32 dní. Každý produkuje až 30 kuřat. Existují případy úhynu „sousedů“, kdy jedna matka musí vzít pod křídlo až 40 vajíček. Pro kachny mořské takové jednání nezpůsobuje nepříjemnosti kvůli velkému tělu a vlastní hmotnosti.

Samci se neúčastní procesu chovu kachňat. Často svou fenku okamžitě opustí. Doma není potřeba shánět potravu, takže se kačeri často stávají zodpovědnými a starostlivými tatínky.

Miminka se líhnou s olivově hnědým chmýřím po celém těle. Ve dvou letech vyskočí z hnízda a začnou utíkat za kachnou. Vývoj jde pomalu. ‘

Velcí mořští mořeplavci se učí plavat nejdříve 10. den života a ke křídlu se zvedají až za 2,5 měsíce. Mláďata mezitím rychle běhají na souši i ve vodě. Díky této schopnosti se dovedně schovávají před predátory a jinými nebezpečími.

Jídlo

Velký popelník jí ryby

Mořák velký se živí převážně rybami. Charakteristickým rysem této kachny je preference velkých druhů vodních obyvatel. V nabídce plemene jsou pstruzi, siveni, lososi, ostny, úhoři, sledi, štiky, plotice a další odrůdy dlouhé 25-36 cm.

Potěr, měkkýši, larvy, korýši, červi a další malé bezobratlé organismy konzumují také mořské ryby, ale v mnohem menším množství. Na pobřeží se někdy jako pamlsky chytají brouci a jiný hmyz. Základ potravy závisí na ročním období a oblasti, protože lov probíhá na blízkých vodních plochách.

Jednotlivci používají několik „vestavěných“ zařízení pro získávání jídla najednou:

  • zobák. Kromě zahnuté špičky má po okrajích ostré zuby. S jejich pomocí ptáci drží kluzké jídlo a tlačí ho do krku;
  • trup. Aerodynamický tvar vám umožní ponořit se dostatečně hluboko, aniž byste byli vytlačeni ven. Kachny mají možnost pečlivě zkoumat okolní vodu pro lov;
  • tlapky. Membrány a délka umožňují volný pohyb pod vodou. Při dobré rychlosti jsou zachovány plynulé pohyby, což vám umožní nevyplašit ryby.

Častěji se mořské ryby krmí kolektivně. Stává se to, když se jednotlivci vydávají na osamělý lov, ale to je typické, když žijí v malé rodině. Do 10. dne života se kachňata krmí v mělké vodě, poté se začnou potápět pro potěr.

READ
Jak léčit rýmu u kočky doma

Přírodní nepřátelé

Merganer kachna není snadnou kořistí pro přirozené nepřátele. Má velké rozměry, ostrý zobák, ostré zuby. Dokáže ochránit sebe i své potomky. Ne vždy se však kachnám podaří protivníka porazit.

Mezi nejnebezpečnější přirozené nepřátele mořského hmyzu patří:

  • lišky a mývalové. Tito predátoři pustoší ptačí hnízda, loví a jedí dospělé. Hnízda mořského mořského vystopují podle pachu;
  • dravé ptáky. Největší nebezpečí představují vrány, jestřábi, velcí rackové, orli, sovy, straky. Tato zvířata obvykle napadají malé mořské ryby nebo kachňata;
  • vydry, norci, kuny, divoké kočky. Tito dravci jen zřídka zabíjejí mořské ryby, protože se pro ně často dvoukilogramová kachna stává nesnesitelnou kořistí;
  • někteří plazi. Tato zvířata jedí hlavně vajíčka a malá kachňata, zatímco jejich matka je bere na procházku k rybníku.

Některé druhy kachen zabíjejí velké ryby. Takové ryby napadají mořské ryby velmi zřídka. Tento druh kachny trpí více lidmi. Lidé stále loví divoké mořčáky a ve velkém je zabíjejí.

Téměř každý lovec sní o takové kořisti, protože kachny mořské jsou velmi krásné. Takový lov vedl k výraznému snížení populace mořských mořčáků v celém přirozeném prostředí.

Stav populace a druhů

velcí obchodníci

Kachna mořská je poměrně vzácný druh. Navzdory stabilitě obecné populace je většina druhů těchto ptáků ohrožena. V mnoha zemích je kachna uznána jako ohrožená a je uvedena v Červené knize.

Jaký je důvod vyhynutí druhu? Ekologové a další vědci identifikují několik faktorů, které negativně ovlivňují počet mořských ryb.

Jsou to:

  • nekontrolovaný odstřel myslivci. Navzdory zákazu a ochraně těchto ptáků odstřel mořských ryb pokračuje. To vede k výraznému snížení počtu zvířat;
  • znečištění vody. Pro dlouhý život potřebuje mořčák čistou vodu, ryby. Nádrže ve většině zemí jsou silně znečištěné, potravy pro kachny je čím dál tím méně. Trpí také kvalita krmiva, což negativně ovlivňuje zdraví ptáků;
  • odlesňování. Mnoho druhů mořčáků žije v lesích v blízkosti vodních ploch. Odlesňování připravuje ptáky o možnost hnízdit a rozmnožovat se;
  • aktivní lidský život. Lidé znečišťují ovzduší, půdu, aktivně rozvíjejí divokou zvěř.

Všechny výše uvedené faktory vedou k pomalému, ale trvalému snižování počtu mořských ryb. Také mnoho těchto kachen zahyne během dlouhých letů. Sedavé kachny žijí mnohem déle.

Ochrana mořských kachen

Merganser

Rod mořčáků nelze nazvat početným, ale jeho celková populace je poměrně stabilní. Některé druhy takových kachen jsou však na pokraji vyhynutí, jsou uvedeny v červených knihách mnoha států a vyžadují ochranu.

Mezi vzácné a ohrožené druhy patří šupinatý a brazilský mořčák. Kachny velké a dlouhonosé jsou dnes mimo nebezpečí, udržují si dostatečnou populaci v celém přirozeném prostředí.

K ochraně kachen mořských a obnovení jejich vysoké populace se přijímají tato opatření:

  • neustálé sledování. Vědci pečlivě sledují aktuální stav věcí, sledují počet kachen, jejich zdravotní stav. Studujte faktory, které mohou nepříznivě ovlivnit populaci těchto ptáků;
  • vytváření chráněných parků. Pro takové kachny jsou vytvořeny speciální parky se všemi potřebnými podmínkami. Tam jsou ptáci pod spolehlivou nepřetržitou ochranou;
    chov ptáků v zajetí.

Některé druhy mořčáků již bohužel vyhynuly. Takže aucklandský mořčák je nyní k vidění pouze v muzeu. Jeho smrt mají na svědomí divoké kozy, kočky a prasata.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: